Alla inlägg den 17 juli 2011

Av Yvonne - 17 juli 2011 16:54

Det nya livet är den lilla F som föddes den 22 juni, mitt sjätte barnbarn. Hon har tre större syskon, måtte inte det göra att hon kommer i skymundan.

Hon hälsade på när hon var tio dagar gammal, eftersom föräldrarna och vi och  hela tjocka släkten skulle på bröllop. Hennes syskon var hemma hos sina farföräldrar. Så liten hon var! Hon vägde blott 2880 g när hon föddes, men på BB tröstade man hennes mor med att säga att "di där små brukar ha föaförståndet, så det går nog bra, värre är det med de stora, di är lite lata". Och en vecka senare hade hon gått upp i vikt och vägde mer än 3 kg, duktig tjej. Vi åkte ner för att gratulera M som fyllt 6 år i mitten av juni, men vars födelsedag nästan kom bort för att ett nytt syskon var på väg. Han fick ett tält av oss, och hans mor kunde sedan meddela att han i princip flyttat hemifrån och bodde i tältet. Han hade t o m legat där ensam en natt, när storasyster ville ha bekvämligheten i sin egen säng.

I går träffade vi de andra gullungarna, T och V, som var hos sina farföräldrar i sommarstugan utanför Varberg. Det var härligt väder och barnen sprang omkring halvnakna. H hittade ett körsbärsträd, och vi plockade och åt. V också, men hon åt inga, hon är principiell motståndare till frukt, bär och grönsaker, såvida det inte gäller bananer och gröna ärter. Och så sa hon till när hon behövde kissa vid ett tillfälle, och gjorde det på pottan. "Like" från många!

Annars har jag lite träningsångest, S och jag ska cykla Viaredssjön runt i slutet av augusti. 10 mil! Mina ben är starka nog, men rumpans sittben behöver en duvning. Jag har köpt en ny cykel, en treväxlad Monark (med korg) och tänker ta mig runt med den. Om jag klarade 4 mil fram och lika mycket tillbaka på en oväxlad cykel och på grusväg när jag var 12 år, ska jag väl klara detta. Är dock lite nervös.

Kära läsare, jag har ju några, det ser jag på statistiken, det här kanske är det sista blogginlägget. Jag är lite less på att göra samma sak hemma, som jag gör på jobbet. Men jag blir väl pensionär en dag, jag med, och då återkommer jag eventuellt.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Glad mormors gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards