Alla inlägg den 5 juni 2011

Av Yvonne - 5 juni 2011 07:33

Gullungarna och deras föräldrar var inbjudna på rabarberpaj, för att vi i all enkelhet skulle fira att mamman fått papper som pedagog. Det var en härlig lördag vad beträffar vädret, så först skulle vi alla på varsitt sätt njuta av det utomhus. H och jag började med ett spinning intervall-pass på Friskis & Svettis   . Efter det gick vi in till stan, där det var vårmarknad. Men det som blev mest intressant var 10-dels triathlon som gick från stadsparken. 380 m simning (i Viskan), 1,8 mil cykling och 4,2 km löpning för 200 deltagare, från de allra spänstigaste med Jonas Colting i spetsen till de äkta blåbären. Jättekul att vara publik, blev nästan sugen på att delta en annan gång. Nu satt vi emellertid på Café Viskan och drack en otroligt god frappe till smörgåsen. Därifrån hade vi en strålande utsikter över tävlingen.

Sedan skulle soffa tittas på. Vi hade sett en annons och styrde kosan mot Mio. Till slut blev det en svängd härlighet i rött och en matta i grått. Leverans om sex veckor. På vägen hem mötte vi gullungarna och föräldrarna som var på cykeltur. V gjorde premiär i röd cykelhjälm bakom sin moder.

De dök upp lite senare hos oss. Tradionellt plockades leksakerna fram, vi fikade och barnen var fascinerade av balkongen. Men lite farlig är den om de klättrar upp på stolarna. "Har ni nya täcken?" frågade T när han gick in i sovrummet för att sitta i sängen och leka med de grekiska husen. Vi hade bäddat med lakan som H haft med sig i flytten hit och som vi aldrig hittills använt. Han lägger märke till detaljer, den gossen, han tyckte till exempel att H:s taklampa i vardagsrummet var jättesnygg, när den kom på plats i höstas. 

Barnen lekte, V med massageälgen i trä och T förstås med de små keramikhusen. Ett av dem gick sönder, men så kan det gå. Inget varar för evigt.

Och sedan åkte de hem, vi plockade upp leksaker, kokade den första färskpotatisen för året som avnjöts med sill. Utan nubbe tyvärr, den är slut, ny måste införskaffas, ju förr dess bättre.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Glad mormors gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards